Рятування потопаючих - справа самих потопаючих

Рятування потопаючих - справа самих потопаючих

Україна втратила половину енергопотужностей: Євросоюз прогнозує нам найскладнішу зиму, — посилається Financial Times на єврокомісарку із питань енергетики Кадрі Сімсон.

Вона назвала кроки, які має зробити міжнародна спільнота, щоб не допустити гуманітарної катастрофи в Україні.

«Потрібно відремонтувати пошкоджені об'єкти електро та теплогенерації, де це можливо. Далі — встановити якомога більшу кількість децентралізованих генераторів по країні. Системи з сонячних панелей на дахах розгорнути якомога швидше, щоб забезпечити електроенергією лікарні, школи, громадські та житлові будівлі. Поступово збільшити обсяг експорту електроенергії з інших країн Європи. Посилити пасивний захист енергоінфраструктури та ППО критично важливих установок».

Ну, якщо вже наші партнери почали публічно робити такі заяви, то вже всі повинні зрозуміти, що влада мало що робить, а осінь і зима будуть важкими. І на 1 гігават електрогенерації до кінця 2024 року, який обіцяв Зеленський, розраховувати не варто. Ввн там де і мілярд дерев. І в Міненерго беруть хабарі по 500 000$, а не займаються всім необхідним для виходу України з енергетичного кризису. На державу надій мало. Тож, рятування потопаючих - справа самих потопаючих. Думайте!