"Бумеранг, який, на жаль, повертається" - Віктор Шлінчак

"Бумеранг, який, на жаль, повертається" - Віктор Шлінчак

Сьогодні одна людина мене поставила в жорсткий ступор своїм питанням: «І що, там кажуть, коли там вже наші захочуть закінчити війну?».

Я тричі вдихнув і видихнув перед тим, як відповісти. Відчув, що забракло повітря.

Ну от як? Як, на третьому році повномасштабки і на десятому році вторгнення росії в Україну, люди можуть формулювати так запитання? Як можна не усвідомлювати очевидні речі?

А потім згадав 19-й. Коли на виборчій кампанії казали, що то «клятий Порошенко» не хоче закінчувати АТО. Тепер - от несподіванка - те саме кажуть про Зеленського. І я мушу захищати і відстоювати вже його, діючого президента, пояснювати і переконувати, що ключ до закінчення війни - в руках путіна, а не України. Причому, доводиться захищати Зеленського якраз від тих людей, які ж за нього і голосували і яких він колись переконав, що для того, щоб прийшов мир, потрібно «просто припинити стріляти».

У мене було стійке враження, що це за кордоном не розуміють, що слова путіна «про мир» - це насправді заклик до капітуляції України. З усіма наслідками. А виявляється, що і в нас досі все запущено. І хтось досі вірує, що від бажання чи небажання жертви залежить настрій гвалтівника. Що ж, піду вчергове вмикатися в ефір…