"Прочитав нову урядову Стратегію демографічного розвитку і схопився за голову" - Павло Вернівский

"Прочитав нову урядову Стратегію демографічного розвитку і схопився за голову" - Павло Вернівский

Ну як можна писати Демографічну стратегію відірвану від економічного розвитку???

Ну хоче уряд повернути додому українців. Не тільки тих хто виїхав з 2022, а навіть тих хто виїхав раніше. Однак, в цій стратегії нема жодного слова про створення робочих місць. Причому, я не кажу що уряд має сам створювати ці місця - для цього є купа фіскальних, інвестиційних, монетарних інструментів.

А тепер скажіть мені. Який сенс повертатись в Україну людині , яка досить довгий час працює в Польщі? Щоби що? Щоб тут сидіти без роботи і перебиватись випадковими заробітками?

Знову ж таки, я не кажу про висококваліфікованих фахівців, які без проблем можуть знайти роботу. Я кажу про переважну більшість, яка не може!!!

І на цей рахунок я дуже добре памʼятаю як той самий Шмигаль ще в 2020 обіцяв створити 500 тис робочих місць. А по факту, згідно офіційної статистики, з 2020 по 2021 кількість робочих місць скоротилась на 200 тис!!!

Так вони в мирний час не могли вирішити це питання. Як вони збираються вирішувати проблему в післявоєнний час?

А коли війна закінчиться, то проблема робочих місць буде стояти більш гостріше. Бо втрачено купу виробничих потужностей на окупованих територіях. Деякі підприємства зупинились через війну і втрату ринків збуту. Хтось скоротив експорт. І відновити всі ці втрачені позиції буде дуже складно. На це підуть роки.

Тільки на ці питання уряд не дає відповіді у своїй стратегії.

І я правда не розумію як можна писати демографічні стратегії у відриві від цих важливих факторів.