"Коктейлі Молотова і Ллойд Остін" - Марина Данилюк-Ярмолаєва

"Коктейлі Молотова і Ллойд Остін" - Марина Данилюк-Ярмолаєва

Міністр оборони, досвідчений генерал Ллойд Остін відвідав Київ. Вочевидь, це була його остання поїздка сюди. І такий собі підсумок.

Дещо різанула око одна новина із заголовком «Від коктейлів Молотова до найкращих ударних БПЛА. Ллойд похвалив українців за шлях, який вони пройшли від повномасштабного»

Мова була про зустріч очільника Пентагону зі студентами. Там він нагадав, що українські солдати та пересічні громадяни на початку повномасштабного вторгнення у Київській області влаштовували засідки на російські танки з коктейлями Молотова.

Колись у дитинстві я любила фільм Gods Must Be Crazy, де чоловʼяга із племені бушменів знаходить скляну пляшку кока-коли і починається бабах…

Це все-таки погана теза аудиторії молодняка. Бо ж кидання коктейлів по техніці ворога — то була не відсталість технологій і невміння їх робити. А скоріше звитяга в нереальних умовах. У моєму рідному місті знаходились сміливці, які кидали поодинокі коктейлі по техніці, яка спокійно їхала в сторону «Києва». Техніки було багато, тисячі одиниць.

У місті, де проживає чимало викинутих нахуй радянських офіцерів українського походження — це було бажання захистити свій дім підручними засобами. Коли верхівка регіону вела себе як щури і часто їхала в бік Карпат, а все лягло на твої плечі.

Ті самі українці радо би пішли на ворога з «атакамсами» та «хаймарсами». Але є одне але — їх не було.

Коктейлі Молотова кидали жінки. Це був елементарний метод захисту аби тебе не зґвалтували, вбили, спалили і вкрали твої парфуми та стресі.

Врешті це була форма протесту проти окупації, яка показала лякливому Заходу, що тут не дуже чекають Росію.

«На потужній українській оборонно-промисловій базі українські заводи зараз випускають одні з найкращих БПЛА у світі. А досвідчені українські війська ППО захищають військових та сім'ї. І ваші солдати показали неймовірну майстерність» — додав голова Пентагону у лекції до студентів.

Якби би знали паничі, як плачуть плачучи і матюкаються — ці виробники дронів.

Коротше, якби я була студенткою на цій лекції, то уточнила би, що коктейлі Молотова то був елементарний засіб захисту. Бо ми завше були здатні і на ліпші технології.

Ми колись робили все. Але трошки проєбали. І повелись на промови Кондолізи Райз (саме вона була авторкою промови «котлета по-київськи») та будапештські обіцянки Клінтона.