"Крилата ракета українського виробництва" - Джон Сміт

"Крилата ракета українського виробництва" - Джон Сміт

Зеленський розповідає, як постійно звертається до союзників за дозволом бити їхніми ракетами по цілях в глибині рашки. Це все звісно потрібно. Але він втрачає інший ефективний шлях.

Що він давно мав попросити і це було значно легше отримати, так це - в масових кількостях західні вузли, агрегати і виробничі потужності для масштабного виробництва/збірки ракет в Україні під нашою наклейкою.

Ми зараз маємо власну крилату ракету, що здатна бити по наземних цілях, і балістичну ракету поки на стадії випробувань. Але ще рак на горі свисне доки ми їх матимемо в масових кількостях, хоча б сотні на місяць. Треба було ще на етапі розробки, два роки тому (а взагалі-то 5 років тому), продумати з конструкторами і просити все необхідне на Заході для масованого виробництва саме наших ракет.

Бо політично досягти надання західних двигунів і електроніки до крилатої ракети "українського виробництва" значно легше ніж просити цілу західну ракету. При цьому навіть якщо через рік прохань і отримаємо від Байдена дозвіл бити Атакмсом по російському аеродрому на глибині 300 км на російській території, все одно дозволу вдарити наприклад по ТЕЦ, щоб орки в -30 сиділи з холодними батареями, ми від Байдена чи Харріс не отримаємо ніколи. А вже вдарити по багатоповерхівці біля аеродрома, в якій Путін роздав квартири своїм воєнльотам, які запускають по нам ракети і КАБи, щоб ударом у відповідь якось обвалити підїзд з цими упирями, на таке на Заході дозвіл своєю ракетою не дасть ніхто.

А от бити ракетами українськими, просто з "контрабандою купленими деталями на Заході" - це будь ласка.

Росія уже б'є по нам ракетами з американськими деталями. Ну от, і ми б'ємо по Росії ракетами з американськими деталями. Такі деталі можна купити в будь-якому воєнторзі.

Але Зельц 3 роки зривав нашу ракетну програму. А потім 2 роки вірив чи робив вигляд, що дадуть вдаріть по Крімлю. Відчуваю, ще будемо чекати 2 роки.