"ПРОЕКТ ДЕРЖБЮДЖЕТУ-2025 – ЦЕ ПЕРЕМОГА КАБМІНУ І НБУ НАД ЗДОРОВИМ ГЛУЗДОМ" - Александр Гончаров

"ПРОЕКТ ДЕРЖБЮДЖЕТУ-2025 – ЦЕ ПЕРЕМОГА КАБМІНУ І НБУ НАД ЗДОРОВИМ ГЛУЗДОМ" - Александр Гончаров

А ЩО ДАЛІ РОБИТИ ІЗ ЗУБОЖІННЯМ НАСЕЛЕННЯ, ЯКЕ ДО ЦЬОГО НЕ ГОТОВО?

Реальні наслідки економічної кризи в умовах війни нам ще доведеться повністю відчути. Особливо після масштабного підвищення податків та вартості енергоресурсів.

Нашим сім'ям треба пережити цю зиму, далі заглядати не варто. А наскільки спекотним та голодним буде наступне літо, ні Кабмін, ні ми ще просто не знаємо.

Ну, а судячи з показників проекту держбюджету-2025, влада залишила нам лише два виходи з цієї економічної кризи - поганий і дуже поганий. У ході реалізації першого на нас чекає ще більший спад у промисловості, безробіття та зубожіння населення. При другому Україна ледве переживе дефолт і надовго потрапить до списків країн-банкрутів.

І все гостріше починаєш розуміти, що наші політики досі активно продають найдорожчий товар – надії виборців, постійно нав'язуючи ідею «Жити в борг, жити не за коштами». Але тепер настав час усім нам за це платити, так як всі прибутки майбутніх періодів ми вже спожили. Тепер увесь цей божевільний проект наших політиків звалився нам на голову.

У принципі, ми вже давно живемо не за коштами, бо беремо нові й дорогі кредити, щоби обслужити старі. Таким чином, ми просто проїдаємо благополуччя своїх майбутніх поколінь. І все ж, перебуваючи за крок від дефолтної позиції, що робити? Думаю, головне – заздалегідь підготуватися до непередбачених ситуацій і уважніше ставитися до свого особистого бюджету, не витрачати зайві гроші.

І, звичайно, пам'ятайте, що в будь-які часи знання, сила волі та спокій слона завжди допомагають зберегти і навіть примножити капітал.