"Real politic, як вона є" - Борислав Береза

"Real politic, як вона є" - Борислав Береза

Борис Джонсон та інші ексміністри закликали прем'єра Великої Британії дати Україні дозвіл на удари далекобійними ракетами Storm Shadow по росії навіть без підтримки США.

Немає жодних мислимих підстав для затримки. Єдина людина, яка боїться ескалації, – це путін, і кожен день, що минає, – це втрачена можливість врятувати життя та добитися справедливого завершення цієї війни, – заявив Джонсон.

І ця заява настільки політична, що від неї тхне політіканством. По-перше, не зрозуміло, чому вони не говорять де був їх дозвіл бити по Росії, коли вони були владою. Це при всьому тому, що вони допомагали Україні. Але дозвол не давали. По-друге, вони знають, але мовчать про те, що Storm Shadow можна запустити в односторонньому порядку, але ракета, ймовірно, не виживе в умовах російського РЕБ. Росіяни "зробили GPS марним – і тому доводиться використовувати інший набір даних, що належить США". І Джонсон з іншими це знають, але використовують ситуацію для атаки на політичних опонентах. Це для розуміння ситуації.