Республіканці в Сенаті стурбовані поглядами Трампа на національну безпеку - The Hill

Республіканці в Сенаті стурбовані поглядами Трампа на національну безпеку - The Hill

За даними видання, законодавці-республіканці, які займаються питаннями національної безпеки, стривожені зростаючим розколом між ними та Дональдом Трампом з ключових питань, включаючи війну в Україні, збереження НАТО та захист Тайваню від китайської агресії.

Дії Трампа за останні три тижні викликали роздратування та занепокоєння сенаторів-республіканців, які раніше проголосували за виділення десятків мільярдів доларів допомоги Україні та на стримування Китаю від нападу на Тайвань - важливого союзника та торговельного партнера США.

Сенатори розцінили зустріч Трампа з Орбаном після саміту НАТО у Вашингтоні як тривожну подію з огляду на тісні зв'язки Орбана з путіним та його зусилля щодо підриву підтримки України. Також їх стурбувало обрання кандидата у віце-президенти США, сенатора Джей Ді Венса, який виступав проти надання пакету допомоги Україні.

Республіканці в Сенаті занепокоєні через твердження Трампа про те, що Тайвань має більше платити за свою оборону, і відмови взяти на себе зобов'язання щодо захисту острова. Один із сенаторів-республіканців розповів виданню, що "це велике питання", чи Трамп підтримуватиме Україну у війні і чи постане він на захист Тайваню у разі нападу Китаю.

У свою чергу CNBC стверджує, що Трамп поводиться не тільки як слон у посудній лавці, але й як людина, яка приватизувала Республіканську партію. У багатьох однопартійців Трампа росте розчарування у своєму кандидаті, і вони вже шкодують, що висунули кандидатом у президенти його, а не Ніккі Хейлі.

Очухались! У той час, як демократи розіграли віртуозну комбінацію по заміні свого основного гравця, республіканці дуже пізно зрозуміли, що дали маху. Але потяг вже пішов, технічно щось виправити після з`їзду вже неможливо - навіть замінити расиста та ізоляціоніста Венса, не кажучи вже про самого Трампа. Їжте, не заляпайтесь...