"Стратегія проста і зрозуміла: примушуючи Україну до капітуляції" - Степан Гавриш

"Стратегія проста і зрозуміла: примушуючи Україну до капітуляції" - Степан Гавриш

Після звільнення Залужного Ставка верховного головнокомандувача збирається «від випадку», а що робить Генштаб – невідомо. В будь-якому разі, після ліквідації попереднього Генштабу ЗСУ продовжать відступати вглиб України.

29 вересня росіяни окупували Маринівку та просунулись біля Новогродівки. Захопили Вугледар.

Звільнення комбрига 72 ОМБ «Чорних запорожців» полковника Вінника, який командував нею з 22 року, нічого не вирішить, проте може стати причиною демотивації.

Ворог вже в Торецьку, захопивши вже значну частину міста, як і в районі Нью-Йорка. Він всюди має ініціативу, в той час, коли Сирський повністю зайнятий Курською операцією. Розрахунок на виснаження російських військ не працює.

Збоку, без повної інформації, виглядає, що війна йде не за якимось чітким і ясним планом, а сама по собі. Росармія почала активні наступальні операції на Курщині, витіснивши ЗСУ із частини захоплених плацдармів. Українські атаки в Глушковському районі результатів не дали.

І хоч, як пише Bild, великий наступ у Курській області в Росії провалився, вона послідовно збирає сили й буде намагатися витіснити українські війська на лінію кордону.

Щоб цього не допустити, Сирському прийдеться перекидати бойові частини й підготовлені резерви з фронту на Курщину. Це може обвалити фронт. Ще гірше, коли українські підрозділи опиняться в оточенні під Вугледаром і програють Курську операцію. Це буде воєнно-політичний провал, який неможливо компенсувати успішним далекими ударами по російських тилах безпілотниками.

Але саме обставина, неможливість, відсутність здатностей стримувати російські наступальні піхотні прориви й послідовна окупація українських міст, може серйозно підірвати готовність союзників надавати дороговартісну допомогу Україні. На це й розраховує Путін.

Його стратегія проста і зрозуміла: тримати безперервно ЗСУ в жорстких піхотних контактних боях, не оглядаючись на втрати живої сили й техніки. Одночасно наносячи ракетно-бомбові, безпілотні удари по всій території України, підриваючи психічну стійкість не лише українців, але і європейців, готових до тривалого супротиву. Примушуючи Україну до капітуляції